home - alleverzekeringen.be    
   
 
Home
Verzekeringen
Particulieren
Ondernemingen
Maatschappijen
Nuttige info
Cijfers/indexen
Literatuur
Uw makelaar
Kantoor
     
gratis offerte om beter Ún goedkoper verzekerd te zijn
 

Schuldsaldoverzekering

Samen met een hypothecaire woonlening

Een schuldsaldoverzekering hangt nauw samen met een hypothecaire woonlening. Bij het afsluiten van een hypothecaire woonlening zal de bank aandringen om ook een schuldsaldoverzekering te nemen.

Let echter op, want de premies kunnen aanzienlijk verschillen van maatschappij tot maatschappij. Het vergelijken van maatschappijen kan u zeer veel geld besparen. Teken dus niet zomaar een contract.

Vraag nu een offerte voor de goedkoopste schuldsaldoverzekering. Contacteer ons

Lening niet verder afbetalen

Het interessante aan een schuldsaldoverzekering is dat bij het overlijden van de verzekerde (de ontlener), de verzekeringsmaatschappij het nog niet terugbetaalde deel van de lening uitbetaalt aan de bank. Hierdoor dienen de nabestaanden de lening niet meer verder af te betalen. De verzekeringsmaatschappij doet dit in hun plaats.

Fiscaal aftrekbaar

De premies van een schuldsaldoverzekering zijn fiscaal aftrekbaar. Voorwaarde is wel dat de verzekeringsnemer zijn echtgeno(o)t(e) of een bloedverwant tot en met de tweede graad (ouders, grootouders, kinderen, kleinkinderen, broers of zusters) aanduidt.

In de praktijk wordt het resterende deel van de lening uitbetaald aan de bank. De premies geven u een belastingsvoordeel van maximum 50%. Per jaar mag een verzekeringsnemer maximaal 1.800 EUR aan premies fiscaal aftrekken.    

 
 
© alleverzekeringen.be info@alleverzekeringen.be 050 39 32 41 Privacybeleid